over mij

Ik ben Esther en ik teken.

Van kleins af aan tekende en knutselde ik al, omdat ik heel graag dingen maak. Het fijnste is dat, als wat ik maak iets losmaakt in degene die het bekijkt. Daar hoop ik altijd een beetje op.

Een belangrijke inspiratiebron voor mijn illustraties, zijn mijn drie kinderen. Zij leren mij wat verwondering is en wat het leven interessant en waardevol maakt en dat is wat ik graag wil vangen in mijn tekeningen. Ik houd daarbij van de eenvoud van het lichte, kleine dat vaak groot is in betekenis.

Daarnaast haal ik ook veel uit wat buiten is. De dingen, de dieren, de mensen, de natuur. Maar eigenlijk niet zozeer heel direct. Het gaat vooral om het gevoel en de beleving ervan. Daar vanuit ontstaan mijn beelden.

Mijn tekeningen zijn meestal licht en luchtig, maar ik probeer ze wel betekenis mee te geven. Ik vind het mooi als een beeld gelaagd is, licht po√ętisch en je veel kunt ontdekken als je langer kijkt. Dat hoeft niet heel hoogdravend, maar mag ook klein en subtiel zijn. Graag zelfs.

De meeste dingen die ik maak zijn bedoeld voor kinderboeken. Dat betekent dat ze ook gewoon mooi en aansprekend moeten zijn en dat ze dicht genoeg bij de beleving van kinderen moeten staan. Ik probeer ze daarom een spontaniteit mee te geven die bij kinderen past.

Maar het belangrijkste is dat mijn tekeningen een verhaal vertellen.