over mij

Ik teken.

Omdat ik graag dingen wil maken. Het fijnste is dat, als ik er iemand mee kan raken. Ik vind het mooi als wat ik maak iets losmaakt in degene die het bekijkt. Daar hoop ik altijd een beetje op.

Een belangrijke inspiratiebron voor mijn illustraties, zijn mijn drie kinderen. Zij leren mij wat verwondering is en wat het leven interessant en waardevol maakt en dat is wat ik graag wil vangen in mijn tekeningen. Ik houd daarbij van de eenvoud van het heel kleine dat vaak het grootste is in betekenis. Het schijnbaar onbeduidende.

Daarnaast haal ik ook veel uit wat buiten is. De dingen, de dieren, de mensen, de natuur. Maar eigenlijk niet zozeer heel direct. Het gaat vooral om het gevoel, de beleving ervan. Daar vanuit ontstaan mijn beelden.

Mijn tekeningen zijn meestal licht en luchtig, maar ik probeer ze wel betekenis mee te geven. Ik vind het mooi als een beeld gelaagd is, licht poëtisch en je veel kunt ontdekken als je langer kijkt. Dat hoeft niet heel hoogdravend, maar mag ook klein en subtiel zijn. Graag zelfs.

De meeste dingen die ik maak zijn bedoeld voor kinderboeken. Dat betekent dat ze ook gewoon mooi en aansprekend moeten zijn en dat ze dicht genoeg bij de beleving van kinderen moeten staan. Ik probeer ze daarom een spontaniteit mee te geven die bij kinderen past.

Maar het belangrijkste is dat mijn tekeningen een verhaal vertellen.

Onder het menu ‘portfolio’ zie je enkele voorbeelden van dingen die ik maakte.