over mij

Wie ik ben?

Esther Leeuwrik, geboren in 1981 in een winterse decembernacht in het puntje van Noord-Holland. Dat vind ik zelf wel mooi klinken eigenlijk. En het was ook mooi daar, in Noord-Holland. Maar de liefde riep me weg en nu woon ik in de stad, midden in het heerlijke Groene Hart.

Daar teken ik. Omdat ik blij word van dingen maken. EstherVooral als het ook nog eens lukt. En helemaal als andere mensen er ook blij van worden. Ik vind het mooi als wat ik maak iets losmaakt in degene die het bekijkt.

Ontroering vind ik het allermooiste. Daar hoop ik altijd op.

Mijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn mijn twee dochters: Judith en Nynke. Zij leren mij wat verwondering is en wat het leven zo interessant maakt en dat is precies wat ik graag wil vangen in mijn tekeningen. Ik houd daarbij van kleine dingen en van eenvoud.

Mijn tweede inspiratiebron is alles wat buiten is. De dingen, de dieren, de natuur. Maar niet eens dat alles precies. Vooral eerder het gevoel wat het oproept: de beleving. Vanuit die beleving groeien beelden.

Mijn tekeningen zijn meestal licht en luchtig, maar ik probeer ze wel nadrukkelijk betekenis mee te geven. Ik vind het mooi als een beeld gelaagd is en je veel kunt ontdekken als je langer kijkt. Dat mag heel klein en subtiel zijn. Het hoeft niet hoogdravend.

De meeste tekeningen die ik maak zijn bedoeld voor kinderboeken. Dat betekent dat ze ook gewoon mooi en aansprekend moeten zijn en dat ze dicht genoeg bij de beleving van kinderen moeten staan. Ik probeer ze daarbij de spontaniteit mee te geven, die bij kinderen past.

Ik wil tekenen en zo een verhaal vertellen.