waarachtigheid

Er zit iets moois in onvervuld verlangen en ook in pijn en verdriet. Alleen maar geluk is plat en mist diepte. Een mooi plaatje is mooi, maar het raakt pas als het waarachtig is en daarvoor is eigenlijk altijd iets rafeligs, oneigenlijks of onafgemaakts nodig. Dat geldt voor kunst, poëzie en literatuur. Het moet ergens schuren of niet helemaal af zijn, of open, of een beetje lelijk. Of het nu groot is of heel klein. Wat dat betreft ben ik zelf nog niet eens zo’n slecht uitgangspunt als ik tot waarachtigheid wil geraken.

En dat wil ik graag. Volgens mij is het tijd voor nieuwe dingen.

Voor vliegen ook vooral.

‘Het verdriet van eenzaamheid’, onderdeel van een serie illustraties voor een prentenboek in ontwikkeling voor uitgeverij Mozaïek. Het verschijnt als het goed is in de zomer van 2019.