zie jij het ook?

Zes jaar geleden kreeg ik van uitgeverij Ark de kans om mijn eerste prentenboek te illustreren (Ik stuur je de zon, geschreven door Willemijn de Weerd). Het was het actieboek voor de christelijke kinderboekenmaand in 2012 en de mooiste start van mijn werk als illustrator die ik kon bedenken.

Ik ben de mensen bij Ark nog steeds dankbaar dat ze iets in mij zagen en mij een kans boden als illustrator, ook al had ik geen opleiding en weinig ervaring. Het heeft veel voor mij betekend.

En ik vind het heel leuk dat ik nu, na 6 jaar, voor deze zelfde uitgever mijn allereerste echte ‘eigen’ boek mag maken! Een eigen concept, eigen tekst en natuurlijk eigen tekeningen.

Het wordt een mooi, lief, klein en teer boekje. Een cadeau voor bij geboorte of doop. Of gewoon zomaar, omdat je van je kind houdt en ziet hoe mooi het is. Een cadeau met een kus erbij. Zoet, omdat het hoort bij zo’n boekje, maar niet tè zoet. Ik vind het een mooi begin van een eigen oeuvre en heel fijn om aan te werken.

Voor de zomer moet het af zijn en dan komt het als het goed is in september uit.