Ergens

Vlak voordat ik een maand geleden moeder werd van een lief klein jongetje, had ik nog een feestje. ‘Ergens’ lag in de boekhandels!

Ik ben zo blij met dit prentenboek. Het is voor mij het mooiste boek wat ik gemaakt heb tot nu toe. Het verhaal van Judith Kunkeler is heel mooi filosofisch en had een heel fijne sfeer om in te duiken om de tekeningen te bedenken en te maken.

Illustraties voor een verhaal als dit ‘ontstaan’ en groeien. Soms langzaam en soms ineens heel snel. Het is een proces waarin ik af en toe worstel met wat ik wil maken. Graag wil ik een gevoel en een bepaalde sfeer meegeven in mijn tekeningen om het meer te maken dan gewoon een plaatje en dat heeft soms wat tijd en ruimte nodig. Die tijd en ruimte heb ik gekregen en daar ben ik heel blij mee. Net als met het schitterende verhaal van Judith.

Het is geen gemakkelijk prentenboek en ook geen alledaags verhaal. Ik hou daar wel fijn. Het hoeft niet allemaal heel voor de hand liggend. Ook niet voor kinderen. Het is een boek dat raakt en daarmee is het voor mij een van mijn favorieten.

Op boekenbijlage.nl staat een heel mooie recensie over ‘Ergens’!