Alle berichten van Esther

waar de wind waait

Mijn woord voor 2016 was ‘doorwaaien’. Het was het plan voor afgelopen jaar: ramen opengooien een frisse wind laten waaien die me op zou schudden en tot grotere hoogte stuwen. Dat was een iets te groot voornemen en eigenlijk had ik dat wel kunnen weten natuurlijk. Maar het was een oprecht verlangen en ik vond het zo’n mooi uitgangspunt.

folderHet moest een weergaloze doorstart worden, na een te lange tijd van rust vanwege gezondheidsproblemen en de geboorte van een lief jongetje, maar zo’n opstartfase is lang en geleidelijk en het grote doorwaaien bleef een beetje uit.

Maar toen ik vlak voor het einde van het jaar de brochure thuisgestuurd kreeg, viel het ineens toch op zijn plek.

Poëzie stond boven aan mijn verlanglijstje van opdrachten en ik ben dan ook zo blij met deze tekeningen bij de grappige, ontroerende en treffende gedichten van Brenda Heijnis. Inmiddels heb ik de tekeningen opgestuurd en als het goed is verschijnt ons boek in de loop van het voorjaar.

Fijn is dat, iets nieuws in de lente. Ik verlang naar de zachte wind van een mooie nieuwe tijd. Mijn woord voor dit nieuwe jaar heb ik trouwens iets kleiner gekozen: ‘aandacht’. Ik ben benieuwd wat het zal brengen.

kusje

 

bezig

Een paar voorbeelden van tekeningen die ik de afgelopen tijd maakte: Hugo die 1 werd en nu geen baby meer is, de eerste tekening bij een eigen verhaal over een heerlijke zaterdagochtend in de vroege herfst en mijn allereerste bijbelverhaalillustratie.

Hugo is jarig

zaterdag

het mooiste steentje

Iets nieuws

zwijn

eindelijk is de wind dan warm geworden en het licht zo mooi en zacht

Dit is het begin van iets nieuws. In de loop van het jaar wil ik een nieuwe serie kaarten maken en zelf uitgeven en dit is de eerste. Zwijntjes zijn zo leuk en lief!

Er zijn veel open ramen bij, om een frisse wind vrij te laten waaien.

En er komt nog veel meer nieuws, ik mag bijvoorbeeld een heel gave bundel met kindergedichten illustreren, geschreven door Brenda Heijnis, een heel talentvol debuterend schrijfster. Binnenkort een voorproefje!

expositie

Alles zit achter glas en ik ben er bijna klaar voor: vanaf donderdag 21 januari tot en met zondag 6 maart zijn de originele tekeningen van ‘Ergens’ en die van mijn project ‘Drie bruggen’ te zien in het Oude Raadhuis van Aalsmeer, samen met werk van drie andere illustratoren. Ik deel een roze zaal met Moniek Peek!

Het is voor het eerst dat ik werk exposeer en ik vind het spannend, maar vooral ook heel leuk om een keer originele tekeningen te kunnen laten zien.

De opening is op zaterdag 23 januari om om 16.00. Welkom!

ingelijst

 

Ergens

Vlak voordat ik een maand geleden moeder werd van een lief klein jongetje, had ik nog een feestje. ‘Ergens’ lag in de boekhandels!

Ik ben zo blij met dit prentenboek. Het is voor mij het mooiste boek wat ik gemaakt heb tot nu toe. Het verhaal van Judith Kunkeler is heel mooi filosofisch en had een heel fijne sfeer om in te duiken om de tekeningen te bedenken en te maken.

Illustraties voor een verhaal als dit ‘ontstaan’ en groeien. Soms langzaam en soms ineens heel snel. Het is een proces waarin ik af en toe worstel met wat ik wil maken. Graag wil ik een gevoel en een bepaalde sfeer meegeven in mijn tekeningen om het meer te maken dan gewoon een plaatje en dat heeft soms wat tijd en ruimte nodig. Die tijd en ruimte heb ik gekregen en daar ben ik heel blij mee. Net als met het schitterende verhaal van Judith.

Het is geen gemakkelijk prentenboek en ook geen alledaags verhaal. Ik hou daar wel fijn. Het hoeft niet allemaal heel voor de hand liggend. Ook niet voor kinderen. Het is een boek dat raakt en daarmee is het voor mij een van mijn favorieten.

Op boekenbijlage.nl staat een heel mooie recensie over ‘Ergens’!